Samenwerking

KlimaatExpo ’22 en de voorgaande ZomerExpo’s die georganiseerd worden door ArtWorlds bestaan dankzij intensieve samenwerking met het betrokken museum, vele (culturele) organisaties en fondsen. Je vind alle partners die een rol speelden tijdens de projecten hieronder:

Academiehuis Grote Kerk Zwolle

 

Al ruim 600 jaar staat in het hart van de stad Zwolle de Grote of Sint-Michaëlskerk. Tegenwoordig heet dit prachtige monument Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Dit is nog steeds een centrale plek van ontmoeting, bezinning, kunst en cultuur. Het enorme gebouw toont de rijkdom en macht van de stad door de eeuwen heen en laat zich lezen als een geschiedenisboek vol boeiende tegenstellingen.

Stichting Academiehuis Grote Kerk heeft ten doel heeft het algemeen belang te dienen door het bevorderen van de instandhouding van de Grote of Sint Michaëlskerk in de stad Zwolle en de daarin aanwezige interieur delen van historisch en/of cultureel belang; het presenteren van het gebouw en de inventaris aan bezoekers van de stad Zwolle; het organiseren en/of faciliteren van activiteiten die het gebouw actuele culturele, educatieve en/of spirituele betekenis geven. De kerk is tijdelijk dependance van Museum de Fundatie en biest ruimte aan de werken van KlimaatExpo ’22.

Stichting ArtWorlds

ArtWorlds (2010) is opgericht om projecten te realiseren waarin de wisselwerking centraal staat van kunstmakers met kunst, met elkaar en met hun publiek. Missie: kunst toegankelijk maken voor iedereen. ZomerExpo is het eerste en grootste project van ArtWorlds, naast vele kleinere activiteiten voor kunstenaars en publiek.

Ga naar de website van Stichting ArtWorlds

Museum de Fundatie

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Het museum biedt een gastvrij huis aan ZomerExpo sinds 2017. Voor KlimaatExpo ’22 is Academiehuis De Grote Kerk Zwolle tijdelijk een dependance van Museum de Fundatie.

Ga naar de website van Museum de Fundatie

VSBfonds

VSBfonds zet zich in voor een samenleving waaraan iedereen actief deelneemt, zodat iedereen zich kan ontwikkelen en zelf ook een bijdrage kan leveren. VSBfonds ondersteunt ZomerExpo sinds 2013.

Ga naar de website van VSBfonds

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert actieve deelname aan cultuur. Het fonds steunt ZomerExpo vanaf de start in 2011.

Ga naar de website van Fonds voor Cultuurparticipatie

Provincie Overijssel

Rabobank Salland

Vitens

Vitens bestond in 2017 tien jaar en ondersteunde Water ZomerExpo 2017. Het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland levert topkwaliteit drinkwater aan 5,6 miljoen mensen en bedrijven in vijf provincies.

Ga naar de website van Vitens

Gemeente Utrecht

Droeg bij aan de Utrechtse voorronde van Water ZomerExpo 2017.

Ga naar de website van Gemeente Utrecht

Gemeente Groningen

Droeg bij aan de Groningse voorronde en Salon tijdens Water ZomerExpo 2017.

Ga naar de website van Gemeente Groningen

Academie Minerva

De stad Groningen, een creatieve omgeving waar vele kunstenaars wonen, werken of nog in opleiding zijn, heeft een grote aantrekkingskracht op de regio. De bruisende Academie Minerva was het decor van de Groningse voorrondedag tot en met 2017.

Ga naar de website van Academie Minerva

CBK Groningen

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen brengt kunst, kunstenaars en publiek met elkaar in contact door middel van een breed scala aan activiteiten. Het CBK hostte een van de vier Salons van Water ZomerExpo 2017.

Ga naar de website van CBK Groningen

Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam profileert zich naast historisch stadsmuseum als museum voor moderne en hedendaagse Nederlandse kunst. Het heeft een grote collectie Cobra-werken in huis. In het kader van Water ZomerExpo 2017 was het museum voorrondelocatie en bood aansluitend plaats aan een Salon.

Ga naar de website van Stedelijk Museum Schiedam

Loods 6

Loods 6 werd begin 1900 gebouwd door de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM). Nu herbergt het gebouw een verscheidenheid aan winkels, ateliers en een monumentale hal, waar tot en met 2017 de Amsterdamse voorrondedag van ZomerExpo plaatsvond.

Ga naar de website van Loods 6

SBK Amsterdam

SBK kunstuitleen en galerie wil kunstenaars een podium bieden en een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. Zij vindt dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, in de openbare ruimte of op de werkplek. SBK KNSM bood tot en met 2017 plaats aan een van de vier Salons des Refusés van ZomerExpo.

Ga naar de website van SBK Amsterdam

ZIMIHC Theater Stefanus

De voormalige Stefanuskerk in Overvecht is dé culturele ontmoetingsplek voor iedereen in de wijk en was dat tot en met 2017 voor de Utrechtse ZomerExpo-voorrondedag. Een plek die ideologisch aansluit bij de missie van ArtWorlds: beeldende kunst brengen in alle stadswijken, voor iedereen.

Ga naar de website van ZIMIHC Theater Stefanus

Fonds Kwadraat

Fonds Kwadraat biedt talentvolle kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheid een rentevrije lening af te sluiten voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk. Met Fonds Kwadraat organiseert ArtWorlds activiteiten in het kader van kunstenaarsprofessionalisering en ZomerExpo.

Ga naar de website van Fonds Kwadraat

PMS 72

PMS 72 is een ontwerpstudio gespecialiseerd in ontwerp en productie van multiplatform-websites, onder meer de website van ZomerExpo (sinds 2014).

Ga naar de website van PMS 72

Typography, Interiority & Other Serious Matters

Ga naar de website van Typography, Interiority & Other Serious Matters

Mister Motley

Mister Motley is een magazine over beeldende kunst dat kunst en leven aan elkaar knoopt. In 2017 werkte ZomerExpo samen met Mister Motley rond het onderwerp ‘amateurkunst’ (en of dat wel zo moet heten).

Ga naar de website van Mister Motley

See All This

See All This is hét kunstplatform van Nederland – met een prachtig magazine dat vier keer per jaar verschijnt, specials, en een uitgebreide website. See All This – For The Love Of Art

Fonds 1818

Fonds 1818 steunt en stimuleert verenigingen, stichtingen en jongerengroepen bij het uitvoeren van maatschappelijke projecten. Fonds 1818 richt zich op de regio Den Haag en ondersteunde ZomerExpo-editie Woest in 2015.

Ga naar de website van Fonds 1818

Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het Mondriaan Fonds heeft ArtWorlds ondersteund bij de ontwikkeling en de uitvoer van de eerste drie edities van ZomerExpo.

Ga naar de website van Mondriaan Fonds

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij (nu BankGiro Loterij Fonds) is de cultuurloterij van Nederland. Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten. Voor ZomerExpo ondersteunde de BankGiro Loterij tot en met 2015 de prijzen (Publieks-, Museum- en Oplageprijs).

Ga naar de website van BankGiro Loterij

Spoorzone 013

Spoorzone 013 was een ontwikkelgebied in Tilburg naast het station. Voorheen een NS-werkplaats werd de Spoorzone een broedplaats voor kennis en innovatie, met onderwijs, ondernemers en particulieren. Hier vond een van de voorrondedagen plaats van ZomerExpo Woest 2015.

Ga naar de website van Spoorzone 013

Mediacentrale

De geschiedenis van de Mediacentrale begon in de jaren 30, toen het gebouw de tweede energiecentrale van de stad Groningen was. Nu zitten er mediabedrijven. In 2015 was de Centrale Hal voorrondelocatie van ZomerExpo.

Ga naar de website van Mediacentrale

This Art Fair

In 2015 was ZomerExpo met een stand vertegenwoordigd op kunstbeurs Art in Redlight, in 2017 bij zijn opvolger: This Art Fair.

Ga naar de website van This Art Fair

Kunstuur

Kunstuur is hét programma over beeldende kunst van AVROTROS. Museumgasten kijken met een frisse blik naar de nieuwste tentoonstellingen en je ziet hoogtepunten uit design, mode, fotografie en architectuur. Tot en met 2015 deed Kunstuur verslag van de ZomerExpo-voorronden.

Ga naar de website van Kunstuur

LP2

LP2 in Rotterdam was een ervaren en betrokken samenwerkingspartner voor zakelijk en culturele evenementen. Met ZomerExpo werkte LP2  als voorrondelocatie samen in 2015.

Ga naar de website van LP2

TAC

Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven is een broedplaats voor culturele vernieuwing. Naast tachtig ateliers en werkplaatsen zijn er expositieruimten en een studio. TAC was voorrondelocatie van ZomerExpo in 2015.

Ga naar de website van TAC

Ja-Natuurlijk

In 2013 liep de kunstmanifestatie Ja-Natuurlijk (nu: Niet Normaal INT Foundation) parallel aan ZomerExpo, in en om het Gemeentemuseum Den Haag. Centrale vraag: wat is natuurlijk? En wie of wat bepaalt dat?

Ga naar de website van Ja-Natuurlijk

Centraal Museum

Centraal Museum Utrecht is een open huis vol ontdekkingen. De museumcollectie omvat werk van o.a. Scorel, Bruna en Viktor & Rolf.

Ga naar de website van Centraal Museum

MuseumLAB

MuseumLAB is een ondernemend netwerk van museumprofessionals voor bruisende tentoonstellingen, films, en evenementen.

Ga naar de website van MuseumLAB

ZIMIHC

De organisatie ZIMIHC is geboren uit een behoefte van vrijetijdskunstenaars om plekken te hebben om te repeteren en op te treden. En tot op de dag van vandaag geeft ZIMIHC vorm aan die behoefte.

Ga naar de website van ZIMIHC

SKVR

SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) is de basisvoorziening voor cultuureducatie en amateurkunst van Rotterdam.

Ga naar de website van SKVR

Mothership

Mothership is kunstproducent en produceert, adviseert, begeleidt en bemiddelt bij kunstprojecten.

Ga naar de website van Mothership

NABK

De Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) is voor zowel startende als gevestigde beeldende kunstenaars, academisch gevormd of autodidact, met hun werk als belangrijkste of als neven inkomen.

Ga naar de website van NABK

Kunstweek

De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten.

Ga naar de website van Kunstweek

Vrijdag

VRIJDAG staat voor zelf aan cultuur doen en je vrij voelen. VRIJDAG is de beste plek waar je aan cultuur kunt doen om samen met kunstenaars en vakdocenten het beste uit jezelf te halen.

Ga naar de website van Vrijdag

Gruitpoort

De Gruitpoort is een plek waar bezoekers en deelnemers de ruimte voelen en krijgen om vrij te denken.

Ga naar de website van Gruitpoort

Atelier

Hét magazine voor tekenen en schilderen!

Ga naar de website van Atelier

DepARTmentSTORE by Gumbs

DepARTmentSTORE by Gumbs biedt ruimte aan kunstenaars en designers om werk te presenteren en te verkopen: een underground-warenhuis voor kunst en design. Met ZomerExpo werd samengewerkt in 2017.

Ga naar de website van DepARTmentSTORE by Gumbs

Bekking en Blitz Uitgevers

Sinds 1929 is BEKKING & BLITZ UITGEVERS actief op het gebied van museale en historische uitgaven.

Ga naar de website van Bekking en Blitz Uitgevers

Rotterdam Contemporary Art Fair

De Rotterdam Contemporary Art Fair (nu Art Rotterdam) onderscheidde zich van traditionele kunstbeurzen door kunst en entertainment te combineren. Het was een ontmoetingsplek voor het brede publiek, de liefhebbers, kopers en kijkers. In 2017 had ZomerExpo een stand op deze beurs.

Ga naar de website van Rotterdam Contemporary Art Fair

LKCA

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst is het kenniscentrum voor professionals, docenten, bestuurders en beleidsmakers. Daarnaast biedt het LKCA een platform voor ontmoeting, training en debat.

Ga naar de website van LKCA

Eusebiuskerk

De Grote of Eusebiuskerk bepaalt al meer dan vijf eeuwen het stadsgezicht van Arnhem. De Eusebiuskerk is zowel historisch als eigentijds en wordt veelvuldig gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en evenementen.

Ga naar de website van Eusebiuskerk

Yellow Fellow

Yellow Fellow werkt met de verzameling abstracte kunst van Jan Verhoeven. Een denktank, bestaande uit wetenschappers, organisatiedeskundigen en kunstenaars, denkt na over de maatschappelijke functie van abstracte kunst.

Ga naar de website van Yellow Fellow
Terug naar de top