Hoe werkt het

Click here for English>>

Iedereen kan tot 15 juni 2022 één of meer zelfgemaakte kunstwerken over het onderwerp klimaat aanmelden voor de online-selectie van KlimaatExpo’22. Deelname is € 15,- per werk.

 

  • Vul je naam (of pseudoniem) en contactgegevens in en ga naar ‘volgende’ (linksonder). N.b. Deze persoonsgegevens worden niet getoond aan de jury!
  • Vink aan of je werk tot een van de categorieën (2D, 3D, Buitenkunst of film) behoort.
  • Upload een afbeelding je kunstwerk (jpg of png, max. 3 MB).
  • Heb je ruimtelijk werk, dan kun je twee extra afbeeldingen uploaden, zodat de jury een compleet beeld krijgt.
  • Is je werk een film of animatie, upload een still als afbeelding en deel een link naar het werk.
  • Wil je uitleg geven bij je werk? Gebruik ‘toelichting’ om je verhaal te vertellen (max. 2000 karakters).
  • Heb je nog een kunstwerk? Druk dan op ‘nog een kunstwerk’. Je kunt een onbeperkt aantal kunstwerken aanmelden.
  • Om je deelname af te ronden, scroll je verder naar beneden en druk op ‘volgende’ om te betalen via iDEAL of PayPal. (Vergeet niet ‘Ik ga akkoord met de voorwaarden’ aan te vinken)

Je aanmelding is klaar! Je ontvangt per mail een bevestiging. Tips over hoe je een goede foto van je werk maakt, vind je hier. Voor je je werk aanmeldt, lees goed het reglement en ons privacybeleid.

Wie kijkt er naar je (anonieme) inzending?

Een pool van deskundigen en creatieve geesten zoals schrijvers, theatermakers, schilders, beeldend kunstenaars, museumdirecteuren, conservatoren, muzikanten en galeriehouders. Maar ook geïnteresseerden, mensen uit bijvoorbeeld de zorg, de journalistiek, de politieke sector én jong geleerden (studenten en scholieren) vragen we om actief mee te kijken.

Kortom veel verschillende mensen kiezen met elkaar de tentoonstelling. Uit alle ingezonden werken worden er 250 gekozen die met elkaar de tentoonstelling vormen. Net zoals ZomerExpo kiest iedereen anoniem. Alleen het werk telt, je naam wordt niet getoond aan de jury.

Je ontvangt uiterlijk 1 juli 2022 bericht of je werk is gekozen voor KlimaatExpo ’22.

Is je werk niet geselecteerd, dan verwijderen wij de fotobestanden per omgaande uit onze systemen. Informatie hierover tref je in onze privacyverklaring.

Is je werk gekozen, dan..

Ontvangt je een mail met een uitnodiging voor deelname aan KlimaatExpo ’22. Van 17 september tot 4 december wordt je werk op een van de locaties van Museum de Fundatie tentoongesteld. Voor de inrichting van de tentoonstelling, de verkoopcatalogus en publiciteit hebben wij een goede foto, gegevens van het kunstwerk en de verkoopprijs nodig. Deze gegevens kun je vóór 15 juli 2022 sturen naar info@klimaatexpo.nl. In de eerste week van september kan je het werk brengen naar een van de locaties in Zwolle.

Fotodagen op 8 en 9 juli 2022

Als je werk gekozen is, kun je ook gratis je werk laten fotograferen door een van onze topfotografen. Tevens is het een leuke gelegenheid om kennis te maken met je mede-exposanten en de organisatie. De fotodagen vinden plaats op 8 juli 9 juli op twee locaties in Nederland.

Verkooptentoonstelling 

Tijdens de tentoonstelling is je werk te koop. ArtWorlds faciliteert de verkoop en Museum de Fundatie stelt de locaties beschikbaar, maar is financieel niet betrokken bij de verkoopprocedure. De koper betaalt 30% commissie van het verkoopbedrag (inclusief BTW) aan ArtWorlds  en 70% van het aankoopbedrag is voor de kunstenaar.

Heb je nog vragen, bekijk dan onze veelgestelde vragen of stuur een mail.

Terug naar de top